2024年THE 世界大學學科排名 北醫大兩項學科上榜表現亮眼

英國泰晤士高等教育(Times Higher Education, THE)日前公布2024學科排名,北醫大兩項學科上榜,在「臨床與健康」與 「工程」名列全球201-250名,在國內排名僅次於臺灣大學;「工程」學科比去年進步近200名,排名大幅躍升。

為提昇本校及附屬醫院整體研究品質及表現,提供本校專任教職員及附屬醫院專任人員學術繪圖資訊媒合服務。
The Office of Research & Development provides academic and science graphic design support to the TMU community. This service can be utilized by the TMU faculty and affiliated hospital staff.

※對象:本校專任教職員及附屬醫院專任人員。

This service is reserved to the TMU faculty or affiliated hospital staff.

※申請規定:

Application Requirements
一、申請人須為投稿文章之第一作者或通訊作者。

The applicant must be the first author or corresponding author of the article.
二、投稿文章(演講、研討會論文)須以臺北醫學大學或附屬醫院名義發表。

The article must be submitted by the TMU or affiliated hospitals.
三、其他與本校醫學研究相關為主。

Other TMU related medical research.

※申請程序:

Application Process

一、請於事先提出申請(事前預約),研究推動中心(以下稱本中心)將另行通知諮詢時間。

The applicant should first fill the application form and submit it to the R&D office. All cases will be handled and scheduled in the order in which they were received. The R&D office will inform the applicant of the consultation time.
二、無論難易,不接受急件。接案順序採先到先受理原則,每人每次受理一案(張),依序完成案件。

No urgent cases accepted. All cases will be dealt on “first come first served” basis.  Each applicant shall apply one case at a time.

三、申請案件由本中心統一分派案件予繪圖師。

Cases will be distributed by the R&D office to the designer.

※諮詢時間:每週一至五09:00-17:00於本中心。

Consultation hours: Mon.-Fri. 09:00-17:00 at the R&D office

※收費方式(分為A項及B項):

Payment Method (Type A and Type B)

A項:試辦期間自即日起施行至110年06月30日止免費服務。

Type A: Free of charge during the trial period (till Jun. 30th, 2021).

B項:協助申請人媒合委外單位或人員(駐點繪圖師)報價,由申請人自行負擔。

Type B: Matching Service. Assist applicants with off-site designers at applicants' own expenses.

※本公告未盡事宜,本中心保有解釋權利。
The Office of R&D reserved the right of final interpretation for the content hereinabove.

建議申請方法:
1.填寫線上申請表:
3.於第一次諮詢時至現場補紙本簽名

其他申請方法:請見下方申請表

※聯絡人:研推中心曾沛瑄(#7191 shannon@tmu.edu.tw),如有任何問題或建議,歡迎指教,萬分感謝
※Contact Person:Shannon, Zeng (#7191 shannon@tmu.edu.tw)